Onze Kandidaten

Frank Wilrycx / Burgemeester.

Samen met de mensen van Leefbaar Merksplas, het personeel van de gemeente en vele vrijwilligers werkt Frank sinds 2001, als burgemeester, aan de toekomst van Merksplas. Met zijn opleiding als licentiaat T.E.W. en zijn ervaring in het bedrijfsleven, weet Frank als geen ander dat een maatschappij moet blijven investeren in mensen en middelen en hierbij nauwgezet de financiën op orde moet houden. Door zijn veelvuldig contact met de bevolking en de verenigingen van Merksplas weet Frank goed wat er leeft in ons dorp. Aanspreekbaarheid, luisterbereidheid en dossierkennis zijn absoluut noodzakelijk om een eigentijds beleid te voeren. Frank hoopt dat hij, samen met de andere kandidaten van Leefbaar Merksplas, de kans krijgt om na 13 oktober dit beleid verder te zetten.

Monique Quirynen / Schepen.

Monique woont op de kolonie en is gehuwd met Jeff Pelkmans en trotse (schoon)mama van Jan en Lieselot, Joos en Elke. Ze is fiere Omi van Dré en in blije afwachting van de volgende kleine spruit in oktober. Als schepen zet ze zich al 24 jaar met overtuiging in voor onderwijs, cultuur, sociale huisvesting, ontwikkelingssamenwerking en toerisme. De ontwikkeling van onze kinderen en de goede verstandhouding tussen de verschillende scholen zijn voor haar heel belangrijk. De opening van de KunstMark(t) was een belangrijke mijlpaal voor het kunstonderwijs in onze gemeente. Via sociale huisvesting, innovatie woonprojecten en andere woonvormen wil ze werken aan “Betaalbaar wonen in eigen gemeente”. Ze gelooft sterk in de vele troeven van onze gemeente en in een regionale samenwerking om Merksplas toeristisch op de kaart te zetten.

Leen Kerremans / Schepen.

Al 41 lentes woont Leen Kerremans in Merksplas. Ook haar man, Steven Sommen, is een echte Spetser. Samen hebben ze 2 prachtige tieners in huis, Ide en Diet. Sinds 2006 is Leen actief in de gemeentepolitiek als raadslid. De laatste 6 jaar kon ze zich nog enthousiaster inzetten als schepen. Daarnaast is Leen actief in het familiebedrijf van haar man. Vanuit haar opleiding Master Sociaal Werk vindt ze een sterke toenadering bij de thema’s sociale zaken, jeugd, kinderopvang en senioren. Ze werkte de afgelopen 6 jaar met veel goesting rond deze onderwerpen, maar er is nog steeds ruimte voor nieuwe plannen. Graag wil Leen, samen met dit sterke team, verder meewerken aan een leefbaar en sociaal Merksplas! Kom dus zeker stemmen en maak het verschil!

Raf Verheyen / Schepen.

Raf (43) is gehuwd met An Segers en vader van Lien, Niels en Lore. Hij is opgegroeid op een boerderij en rondde zijn studies Industrieel Ingenieur Landbouw succesvol af. In 2004 startte hij met zijn eigen vleeskalverenbedrijf. Raf is een echte buitenmens en besteedt zijn kostbare vrij tijd liefst aan wandelen in de natuur of aan gezellig samenzijn met vrienden. Raf is intussen 4 jaar schepen en 12 jaar gemeenteraadslid, waarbij hij zich ten volle inzet voor landbouw, ruimtelijke ordening, natuur, milieu en mobiliteit. Met zijn dossierkennis, zijn opleiding en zijn gezond boerenverstand tracht hij steeds tot een evenwichtige oplossing te komen. De uitdagingen blijven groot. Raf rekent op uw stem om, samen met de ervaren ploeg van Leefbaar Merksplas, verder te kunnen blijven werken aan deze thema’s.

Geert De Bie

Geert (53) wenst in de voetsporen te treden van zijn nonkel en voormalig schepen, Frans Dielis. Hij is gehuwd met Liesbeth Voeten en trotse papa van tienerdochters Amélie en Paulien. Als fleetmanager/consultant in de automobielsector kan hij goed naar mensen luisteren en hun noden omzetten in oplossingen. Deze empathische eigenschappen en sociale vaardigheden wil hij nu graag ten dienste stellen van onze dorpsgemeenschap. In zijn jonge jaren was Geert groepsleider bij de Chiro en stond hij mee aan de wieg van de Jeugdraad. Hij zetelde in de commissie Kolonie en volgt de lokale politiek vanop de zijlijn. Met zijn 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en zijn interesse voor vastgoed ligt zijn focus op economie en ruimtelijke ordening. Zijn hobby’s, fietsen, joggen, maar vooral “wanderlusten”, doen hem ook ijveren voor het behoud en beheer van de vele natuurplekjes in onze gemeente.

Boris Kersemans / Gemeenteraadslid.

Boris (27), zoon van Ilse Peeraer en Rudi Kersemans, ging na zijn studie biochemie in 2020 aan de slag als procesoperator in de farmaceutische industrie. Hij was 6 jaar chiroleider en gaat nog elk jaar mee op kamp met de kookploeg. JH ZigZag was voor hem een plek om in het weekend uit te blazen en ligt hem nog altijd nauw aan het hart. Als voormalig bestuurslid weet hij dat dit gezellige jeugdhuis achter de kerk een belangrijke plek is voor de jongeren. Bij Volley Noorderkempen is Boris trainer/coach, bestuurder, lid van het feestcomité en kampverantwoordelijke. Als gemeenteraadslid heeft hij zich de laatste 6 jaren steeds ingespannen voor alle Spetsers, in het bijzonder de jeugd en de verenigingen. Boris hoopt dat hij zich mag blijven inzetten voor onze mooie gemeente en daarmee de betrokkenheid van de jeugd en de andere inwoners kan vergroten.

Heide Thoné

Heidi (41), één van de nieuwe gezichten in de politiek, maar niet in Merksplas. Velen zullen haar kennen van het sociale leven in Merksplas. Ze is alom tegenwoordig. Je vindt haar terug op diverse activiteiten, wat ineens ook één van haar interessegebieden binnen de politiek verklaart. Lokale evenementen liggen haar nauw aan het hart en ze zal hier graag, waar kan, haar steentje in bijdragen. Ze werkt in AZ Turnhout als medisch secretaresse op de dienst radiologie. Na de werkuren kan je haar ook terugvinden op het tennis – of badmintonplein en volgt ze circuittraining. Uit eigen ervaring weet Heidi als geen ander hoe belangrijk sociale huisvesting is. Ook voor de meest kwetsbare personen wil ze zich bijzonder inzetten. Ze rekent op jullie steun in oktober om rond deze thema’s aan de slag te kunnen gaan.

Jens Willems

Jens (26 jaar op 21/9) is de zoon van Dirk Willems en Gaea Vanhoof. Sinds 2022 fietst hij dagelijks op en af naar Turnhout waar hij als leerkracht aardrijkskunde werkt in de 2e en 3e graad van het Heilig Graf. Zijn interesse en fascinatie voor de wereld, hebben hem, naast een lerarendiploma, ook een master Milieuwetenschappen opgeleverd. Hij hoopt deze kennis te kunnen inzetten in de Merksplasse politiek en zo in ons dorp de hedendaagse milieu- en klimaatproblemen mee aan te pakken. Naast lopen en fietsen, voetbalt Jens bij de C-reserven van KMSK. Verder kan je hem ook op bijna elke quiz in Merksplas tegenkomen, waar hij met zijn vast quizteam probeert mee te doen voor de prijzen. Door zijn werk als leerkracht is hij op de hoogte van waar jongeren wakker van liggen. Hij zal zich dan ook inzetten voor de jeugd.

Koen Staes / Gemeenteraadslid.

Koen (37) woont samen met Evelien Roefs en hun driejarige dochter Lauranne. Hij studeerde geologie aan de KU Leuven maar keerde na zijn studententijd, zoals zovelen, terug naar het dorp van zijn jeugd omdat Merksplas een fijne gemeente is om te wonen met een bruisend verenigingsleven. Momenteel werkt hij op het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) in Antwerpen als adviseur bij bodem- en grondwaterprojecten. In zijn vrije tijd houdt hij van actief sporten (lopen, fietsen, voetballen bij KMSK,…), wat vaak passief wordt afgesloten met een pintje in één van onze toffe cafés. Door zijn studies en werkervaring gaan zijn interesses ook uit naar ruimtelijke ordening, verkeersveiligheid en milieu gerelateerde dossiers. Na 6 jaar gemeenteraad wil Koen zich ook graag de komende 6 jaar blijven inzetten voor onze gemeente met de geëngageerde ploeg van Leefbaar Merksplas!

Evelien Willems / Gemeenteraadslid.

Evelien (35) is geboren en getogen in Merksplas. Ze woont er samen met haar partner Rob (35) en mama van Miette (6) en Milou (bijna 1). In haar vrije tijd kan je haar terug vinden op het badmintonveld of brengt ze tijd door met haar gezin, vrienden en vriendinnen. Als thuisbegeleidster vanuit Klavier helpt ze de meest kwestbare personen/ gezinnen. Vandaar is laagdrempelige, toegankelijke hulpverlening belangrijk voor haar. Als gemeenteraadslid is ze ook actief binnen het Huis van het Kind en het LAC. Graag zou ze met jullie steun hierin verder haar steentje willen bijdragen. Als jonge moeder hoopt Evelien dat haar kinderen een mooie tijd kunnen beleven in ons Spetserdorp. Met Leefbaar Merksplas wil ze verder werken aan betaalbare kinderopvang, vorming voor ouders en onderwijs.

Jan Quirijnen / Gemeenteraadslid.

Jan (42) en zijn partner Leen Van Loon zijn de trotse ouders van Ella en Cis. Hij is actief in de farmaceutische industrie en al meer dan 15 jaar zelfstandig ondernemer in de IT-sector. In de afgelopen 6 jaar heeft Jan zich verdiept in de werking van intercommunales en volgde het veiligheidsbeleid via de politieraad. Betaalbaar wonen in eigen gemeente is het andere thema dat hem nauw aan het hart ligt en waar hij zich actief voor inzet. In zijn jonge jaren was hij heel actief in het jeugdwerk. Vandaag is Jan actief in de ouderraad van de vrije basisschool waar hij ook als vrijwilliger de kleuters fietsles geeft. Verder is hij bestuurslid in het buurtcomité. Na een eerste legislatuur in de gemeenteraad heeft Jan de smaak te pakken en hoopt hij ook uw steun te krijgen om met veel gedrevenheid verder te werken aan een leefbare gemeente!

Eliene Geerts

Eliene, een nieuw gezicht op de lijst, is 32 jaar en getrouwd met een echte stadsmus, die intussen wel helemaal verliefd is op ons prachtige dorp. Ze groeide op tussen de koeien en kalfjes, dus dierenwelzijn en natuur liggen haar nauw aan het hart. Als boerendochter weet ze dat het belangrijk is om je stem te laten horen voor een meer zekere toekomst voor onze landbouw. Eliene is al een tijdje vrijwilliger bij de lokale welzijnsschakel “de Oversteek” en werd er onlangs voorzitter. De vele initiatieven voor kwetsbare inwoners, die er al genomen zijn, wil ze verder blijven uitbouwen. Ze werkt als category manager voor TotalEnergies en vindt ontspanning op een terrasje met vrienden of door een wandeling met de hond. Ze hoopt, met uw stem, mee te werken aan de toekomst van ons mooie dorp, waarin we samen wonen.

Hanne Pelckmans

Hanne Pelckmans is 22 en is intussen 6 jaar samen met Olivier Steenssens. Ze is opgegroeid in het landelijke Merksplas op het melkveebedrijf van haar ouders en werd, na de opleiding agro-en biotechnologie, ook zelf melkveehouder op het ouderlijke bedrijf. Ze is een creatieve, bezige bij en, naast het boerenleven, zet ze graag een stapje in de wereld. Al 12 jaar speelt ze wekelijks volleybal in onze lokale club. Met deze kandidatuur treedt ze in de voetsporen van haar grootmoeder, Annie Verheyen, die de afgelopen 24 jaar gemeenteraadslid was. Het thema landbouw ligt haar nauw aan het hart maar ook milieu, dierenwelzijn, mobiliteit, wonen, ruimtelijke ordening en ondernemen vindt ze zeer interessant. Met haar gezond boerenverstand wil ze meewerken aan de toekomst van onze gemeente.

Carine Bluekens / Lid bijzonder comité sociale dienst.

Carine (59) is gehuwd met Pol Roefs en is trotse moeder van 3 dochters Caroline, Sanne en Ellen en trotse moeke van 6 kleinkinderen Elise, Jules, Thijs, Lukas, Lena en Marie. Ze is een bezige bij en iedereen die haar kent, weet dat je altijd op haar kan rekenen. Zo is ze bestuurslid van Wiegwijs en samen met een toffe ploeg vrijwilligers zorgt ze ervoor, dat dit jonge ouders hier goed geholpen worden. Maar haar grootste hobby is nog altijd de duivensport. Ze is ondertussen al 8 jaar voorzitter van de duivenmaatschappij “Verbroedering De Toekomst” en kan zeker haar mannetje staan tussen de duivenmelkers. Carine is een graag gezien persoon in het sociaal leven van onze gemeente. Haar positieve ingesteldheid en haar (bijna) 18 jaar ervaring in de OCMW raad zullen haar hier zeker bij helpen.

Ann Wouters / Gemeenteraadslid.

Ann (57), gehuwd met Gerd Horsten, mama van Vincent (30) en Anne Sophie (29), met vriend Yannick, en sinds 6 maanden trotse oma van de guitige Casper. Ze is 36 jaar verpleegkundige in het Sint Elisabethziekenhuis. Dit ligt aan de basis van haar sterke betrokkenheid bij zwakkere en hulpbehoevenden. Haar ervaring in het bijzonder comité van de sociale dienst leert haar dat er nog veel werk te doen is voor de zwakkeren in onze samenleving. Het doet deugd om deze mensen mee te ondersteunen. Ann is altijd bezig: naast haar werk heeft ze een flexi job in een kledingzaak en is ze lid van de gemeenteraad, het bijzonder comité, de commissie kolonie en de gezondheidsraad. Ze is ook vrijwilligster in de Oversteek. Samen met het sterke team van Leefbaar Merksplas wil ze nog vele mooie en sociale projecten realiseren.

Kris Luyckx / Gemeenteraadslid.

Kris (55) is getrouwd met Els Mattheussen, vader van Anke, Amber en Jochen en voke van Fien, Marthe, Nelle, Cis, Vic en Ferre. Hij is zelfstandig metaalbewerker, lasser, en heeft een verleden als pluimveehouder. Hierdoor weet hij dat kansen bieden, gezond boerenverstand en oplossingsgericht denken, belangrijk zijn. Goed aangelegde en onderhouden infrastructuur, net als een gezond financieel beleid zijn noodzakelijk voor een goed beleid. Met zijn ervaring als ondernemer en 3 jaar OCMW en 21 jaar gemeenteraad is hij vertrouwd met ruimtelijke ordening, energie, milieu, openbare werken, financiën, …. In zijn vrije tijd tuiniert hij of gaat hij graag voetbal kijken, een partijtje biljarten of gewoon iets drinken. Kris wil met uw steun samen met Leefbaar Merksplas verder werken aan een mooi bruisend Merksplas.

Jef Van Accom / Gemeenteraadslid.

Jef (70) is getrouwd met Liliane Lenaerts en vader van twee kinderen, Kristof en Kathleen. Hij heeft de afgelopen 30 jaar ruime ervaring opgedaan in de gemeentepolitiek, als gemeenteraadslid en als OCMW-raadslid. Veel mensen kennen Jef van zijn inzet bij onze vrijwillige brandweer, waar hij meer dan 40 jaar actief was tot aan zijn pensioen. De brandweer ligt hem nog steeds nauw aan het hart, en hij neemt met veel plezier deel aan activiteiten van de vriendenkring. Een veilige leefomgeving, waar mensen zich goed voelen en verenigen, is voor Jef dan ook een belangrijk thema dat hij wil blijven opvolgen. Als natuurliefhebber geniet hij daarnaast van vissen, wandelen en fietsen. Met veel toewijding wil hij de komende jaren bijdragen aan het behoud van de mooie plekjes en het open, landelijke karakter van onze gemeente.

Josee Van Aert / Gemeenteraadslid.

Josée (75) is gehuwd met Dion Van Herpe, moeder van Yves, Katrin en Mich en moeke van Tebbe, Juul, Naud, Nina, Fran, Fien en Cis. Ze is gepensioneerd kinesiste en was 12 jaar voorzitter van het OCMW. Als lid van BCSD (Bijzonder Comité van de Sociale Dienst) gaat veel van haar aandacht naar het sociaal beleid en de zorg voor de oudere generatie in onze gemeente. Zij stond mee aan de wieg van De Oversteek, een inloophuis voor mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij, en is er nog steeds vrijwilligster. Sinds 2007 zet zij zich samen met een sterke groep vrijwilligers in voor een sociaal en gezond Merksplas. Ook in de toekomst wil zij zich zeker blijven engageren voor maatschappelijk en sociale projecten in Merksplas.

Kris Govers / Schepen.

Kris, beter gekend als Cees, is een geboren en getogen Spetser, gehuwd met Katrijn en pluspapa van Maxime. Hij is trots dat hij bijna 24 jaar als schepen ten dienste kan staan van onze mooie gemeente. Kris zou al volop van zijn pensioen kunnen genieten, maar wil zich toch graag de volgende jaren blijven inzetten als schepen van openbare werken en sport. Hij volgt de investeringen (kolonie, wegenwerken, rioleringswerken, ….) nauwgezet op en is altijd aanspreekbaar voor kleine herstellingen in het dorp. Kris nam destijds het initiatief voor 2 feestnamiddagen (voor de zorginstellingen en de senioren) en steekt hier nog steeds de handen uit de mouwen. Sportief geeft hij zelf regelmatig het voorbeeld. Zo staat in 2025 de Marathon Des Sables gepland. Kris zal voor de 2e maal de lijst duwen en hoopt zo uw steun te krijgen.